Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä koko maassa julkisilla paikoilla.
Kasvomaskeja on markkinoilla jo monenlaisia: erilaisia itse valmistettuja ja kertakäyttöisiä näkee enenevässä määrin kauppojen tai jopa torikojujen hyllyillä. Lähes jokainen tekstiilialan kauppa myy jonkinlaisia maskeja.

Mitä eroja maskeilla on,
ja onko maskilla väliä?

Kyllä on! Erilaisten materiaalien ja maskityyppien suodatuskyky on hyvin erilainen. Suodatuskyky tarkoittaa sitä, kuinka hyvin kangas estää ilman partikkelien pääsyä hengitysteihin. Kasvomaskien tärkein tehtävä on estää hengitysilmassa olevia hiukkasia ja mahdollisia viruksia leviämästä.

Salaisuutemme: Kasvomaskit, joissa yhdistyvät kertakäyttömaskin, sekä kangasmaskin parhaat puolet.

Käytämme maskeissamme kotimaista Ahlström-Munksjön kuitukangasta suodatinmateriaalina. Tämä kuitukangas pystyy tutkitusti suodattamaan yli 85% ilman partikkeleista. Lisäetuna on, että tämä suodatuskyky saavutetaan ilman, että se vaikuttaa merkittävästi hengitysvastukseen. Maskin kanssa voi siis tehdä töitä ja liikkua normaalisti, sillä niissä on helppo hengittää.

Maskimme on tehty ompelemalla, jolloin ne kestävät kymmeniä pesuja. Liimasaumat eivät kestä ahkeraa pesua, vaan pettävät nopeasti.

Kuitukangas säilyttää suodatuskykynsä erittäin hyvin myös pesussa.

Valtion Tutkimuskeskus VTT testasi toimeksiannostamme maskiemme suodatuskyvyn ja testeissä 10 keittokertaa vähensi maskin suodatuskykyä vain 2% ja kymmenen mekaanista pesukertaa vain 6%.

Lääketieteellistä tasoa olevat suodatuskyvyt saavutetaan monesti pienellä sähkövarauksella joka purkautuu kun maski pestään. Globe Hopen maskissa tätä ongelmaa ei ole. Suodatuskyky perustuu kuitukankaan mekaaniseen rakenteeseen.

Suodatuskykynsä puolesta maskimme ovat markkinoiden huippua.

Vertailun vuoksi: Polyesteristä valmistetut maskit suodattavat keskimäärin n 40% hiukkasista ja puuvillaiset vain 20%.
Teoreettisesti kangasmaskin suodatuskykyä pystyy nostamaan lisäämällä kangaskerroksia, mutta käytännössä tämä ei toimi, koska kangaskerrosten lisäntyessä hengitämisestä tulee vaikeaa, hengitysvastus kasvaa ja ilma pyrkii maskin ohi suodatamattomana.

Globe Hopen maskit ovat hybridejä parhaista ominaisuuksista: niissä yhdistyy korkea suodatuskyky, helppo hengitettävyys ja pitkäikäisyys. 

Kahdenlaisia maskeja, kaikkiin tilanteisiin.

Valikoimaamme kuuluu kahdenlaisia maskeja:

Globe Hope 2.0 kestomaski on suorakaiteen muotoinen maski. Se on Ahlström-Munksjön kuitukankaasta valmistettu, pestävä kasvomaski.
Tässä maskissa todella yhdistyvät kertakäyttöisen maskin ja pestävän maskin edut. Maski on helppo asetella kasvoille, ja sen läpi hengitys kulkee vaivattomasti.
Pestävyytensä ansiosta maski vähentää kasvomaskeista aiheutuvan jätteen määrää, mutta myös suojaa käyttäjäänsä tehokkaasti.
Tätä maskia on saatavilla myös pienemmässä, nuorille mitoitetussa koossa

Globe Hopen Design maskeissa on kahdesta kankaasta koostuva rakenne: sisäpuolella, ihoa vasten on Ahlström-Munksjön suodatinkangas, ja sitä päällystää vintage-kangas. Useat vintage-kankaat ovat mm.1960-luvulla valmistettujen patjojen päälliskankaita, jotka Globe Hope on pelastanut polttamiselta, kun patjojen tuotanto loppui. Kaikki maskien päällyskankaat ovat ylijäämäkankaita ja kierrätyskankaita, jonka vuoksi kuosit ja värit vaihtelevat usein saatavuuden mukaan. Design maskeja on saatavilla kolmessa eri aikuisten koossa, sekä pieni koko lapsille.

Haluamme auttaa.

Globe Hope haluaa auttaa koronakriisin hoidossa. Perinteisesti Globe Hope toimii vain käyttämällä kierrätys- ja ylijäämämateriaaleja, mutta maskien valmistukseen olemme poikkeuksellisesti ottaneet neitseellisiä materiaaleja, jotta maskien suodatusteho olisi paras mahdollinen, ja maskit turvallisia ja mukavia käyttäjillensä. Globe Hope maskit ovat pitkäikäisiä ja näin ympäristöystävällisempi vaihtoehto kertakäyttöisille.

Sekä suodatinmateriaali, että päälle ommeltu vintage-kangas kestävät pesua hyvin. Maskin suodattavuusteho luonnollisesti alenee jonkin verran pesukertojen myötä, mutta säilyy moninkertaisena kangasmaskiin verrattuna.
Kaikki maskimme tuotetaan lähituotantona Suomessa, Virossa ja Latviassa.

Maskejamme on saatavilla verkkokaupastamme, sekä jälleenmyyjiltämme ympäri Suomen.