Skip to content

Cart

Your bag is empty

Article: Globe Hopen Pride-laukut tukemassa Setan nuorisotyötä

Globe Hopen Pride-laukut tukemassa Setan nuorisotyötä Globe Hope

Globe Hopen Pride-laukut tukemassa Setan nuorisotyötä

Juhlimme Globe Hopella jälleen PRIDE-kuukautta moninaisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi!
Tänä vuonna löydät valikoimastamme kolme uniikkia Pride-tuotetta. Viime vuonnakin ihastuttanut KASTE PRIDE on saanut pieniä muutoksia – sen valkoiset nahkaosat ovat muuttuneet tyylikkäiksi mustiksi. AITIO PRIDE -laukku on monipuolinen uutuus, jota koristavat Pride-lipun värit. Se on lisäksi täysin vegaaninen, sillä laukussa on käytetty keinonahkaa. Upea SARASTE on myös jälleen saatavilla trans-lipun väreissä!

Teemme Globe Hopella tänä vuonna ylpeinä yhteistyötä Suomessa pitkään ihmisoikeustyötä edistäneen Setan kanssa. Lahjoitamme jokaisesta myydystä KASTE PRIDE, AITIO PRIDE ja SARASTE laukusta 5€ Setan nuorisotyöhön.

Turvallisempi ympäristö sateenkaarinuorille

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat nuoret kohtaavat usein haasteita ja syrjintää, mikä voi vaikuttaa haitallisesti heidän hyvinvointiinsa ja elämänlaatuunsa.

Kouluterveyskyselyn tuloksissa selvisi, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla nuorilla on suurempi riski mielenterveysongelmiin verrattuna cis-heteronormatiivisiin nuoriin. Setan mukaan vähemmistöstressi on keskeinen tekijä sateenkaarinuorten mielenterveysongelmissa. Siihen kuuluu ennakkoluulojen, häirinnän, vihapuheen, väärinsukupuolittamisen ja kiusaamiskokemusten aiheuttama stressi. Vähemmistöstressin seurauksena nuorilla voi esiintyä ahdistusta, masennusta, stressihäiriöitä, itsetuhoisuutta ja fyysisiä terveysongelmia.

Koulumaailma on usein turvaton sateenkaarinuorille, joita kiusataan enemmän kuin cis-heteroita. Korona-aika on saattanut tuoda helpotusta joidenkin nuorten elämään, mutta etäopetus ja eristys ovat vaikuttaneet negatiivisesti monien mielenterveyteen.

On tärkeää puhua sateenkaari-ihmisten mielenterveydestä ja poistaa ennakkoluuloja. Julkisessa keskustelussa sateenkaarilapset ja -nuoret saatetaan sysätä piiloon ja heidän olemassaoloaan kyseenalaistetaan*. Turvallinen ympäristö ja lupa olla oma itsensä ovat perusoikeuksia, jotka kuuluvat jokaiselle – työtä yhdenvertaisuuden edistämiseksi on vielä tehtävänä.

 

Ostaessasi KASTE PRIDE, AITIO PRIDE tai SARASTE laukun, tuet Setan tekemää tärkeää työtä nuorten parissa. Kiitos tuestasi!

 

*Jutun faktat perustuvat Setan julkaisuun: "Vähemmistöstressi heikentää sateenkaarilasten ja -nuorten mielenterveyttä". https://seta.fi/2023/02/23/vahemmistostressi-heikentaa-mielerveytta/

Read more

Kuvia 20-vuotisjuhlistamme Globe Hope

Kuvia 20-vuotisjuhlistamme

Haluan koko sydämestäni kiittää jokaista teistä, jotka saavuitte juhlistamaan Globe Hopen 20-vuotista taivalta kanssamme. Olen syvästi liikuttunut siitä, miten paljon rakkautta ja tukea tunsin ym...

Read more
AW23 – Reflect on your choices. Globe Hope

AW23 – Reflect on your choices.

Vuonna 2023 Globe Hope täyttää 20 vuotta. Nyt on oiva aika käyttää hetki itsereflektointiin – katsoa taivaltamme taaksepäin, tarkastella nykyhetkeä ja kääntää katsetta tulevaan. Uudessa AW2...

Read more