puita istuttamassa

 

Kevään tullen yhteiskunnalliseen keskusteluun nousee isoja aiheita. Tasa-arvon lisäksi maaliskuussa puhuttavat perinteisesti ympäristö- ja ilmastoasiat; sijoittuuhan suomalaisten ylikulutuspäivä sekä maailman vesi- ja metsäpäivät kuun loppupuolelle.

Meille tärkeät teemat kuten ilmasto, aavikoituminen ja näiden vastaisen työn, ovat erittäin merkityksellisiä ja ajankohtaisia. Aavikoitumisen taustalla on usein ihmisen toimintaan ja ilmastonmuutokseen liittyviä tekijöitä, kuten luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen, luonnonvarojen liikakäyttö, metsäkato, liikalaidunnus sekä muu maaperää köyhdyttävä ja yksipuolistava toiminta. Lyhyesti: aavikoituminen lisääntyy, kun luonto ei ehdi korvaamaan ihmisen jo kuluttamia luonnonvaroja 

Luonnollisesti eteneviä aavikoita ei voida pysäyttää, mutta aavikoitumista voidaan hidastaa olemassa olevaa kasvillisuutta suojelemalla ja ihmisen aiheuttamaa maaston kulumista ehkäisemällä, esim. laidunnuksen rajoittamisella sekä kasvillisuuden istuttamisella ja uudelleen metsittämisellä. Erilaiset kuivien alueiden elvyttämiseen keskittyvät hankkeet ja organisaatiot auttavat maanviljelijöitä, karjankasvattajia ja kyliä toimimaan lokaalisti maaperän rappeutumisen pysäyttämiseksi ja uuden kasvipeitteen lisäämiseksi.

Ekologisten kierrätysmateriaaliensa lisäksi Globe Hope tekee nimeään vaalien yhteistyötä Mifuko Trust -avustusjärjestön kanssa. Järjestö edistää maaseudun naisten toimeentuloa ja hyvinvointia Makuenin ja Machakoksen alueilla itäisessä Keniassa ja tukee alueen kestävää kehitystä. Globe Hope antaa osansa Mifuko Trustin hankkeelle, jonka tavoitteena on istuttaa uutta kasvillisuutta hankealueelle. Muun muassa viime syksynä lahjoituksemme avulla istutettiin 1500 puuta.

 

SMARAGDI t-paita, turkoosi Globe Hope

Globe Hope

SMARAGDI t-shirt, turquoise

€29.00