Euroopan kestävän kehityksen viikkoa vietetään 20.-26.9.2021

Euroopan kestävän kehityksen viikon (ESDW=European Sustainable Development Week) tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä ja lisätä tietoisuutta YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (Agenda 2030).

Kestävän kehityksen tavoitteet astuivat voimaan vuoden 2016 alussa. Määriteltyjen 17 tavoitteen tarkoituksena on kääntää globaali kehitys uralle, jossa ihmisten hyvinvointi ja ihmisoikeudet, taloudellinen vauraus ja yhteiskuntien vakaus turvataan ympäristön kannalta kestävällä tavalla. Nämä 17 tavoitetta on tarkoitus täyttyä vuoteen 2030 mennessä.

Globe Hope pyrkii toiminnallaan edistämään parhaansa mukaan kaikkia kestävän kehityksen tavoitteita. Osaa tavoitteista edistämme liiketoiminnallamme, ja osaa esimerkiksi erilaisten hyväntekeväisyysjärjestöjen tukemisella ja lahjoituksilla. 

Globe Hopen liiketoiminta edistää suoraan seuraavia tavoitteita:

6 PUHDAS VESI JA SANITAATIO

Suomen YK-liiton mukaan 663 miljoonalla ihmisellä ei ole tällä hetkellä kunnollisen juomaveden lähdettä, ja turvallisesti hoidetut saniteettitilat puuttuvat 2,4 miljardilta ihmiseltä. Järkyttävä osa, yli 80 prosenttia maailman jätevesistä lasketaan edelleen puhdistamattomana luonnon vesiin, mikä on vaaraksi sekä ihmisille että ympäristölle. Kestävän kehityksen yhtenä tavoitteena on varmistaa veden saanti ja kestävä käyttö sekä sanitaatio kaikille.

Tekstiiliteollisuus kuluttaa äärimmäisen paljon puhdasta vettä, sekä on vastuussa 20% maailman jätevedestä. Vettä kuluu erityisesti maailman yleisimmän luonnonkuidun, puuvillan, viljelyyn. Esimerkiksi puuvillaisen t-paidan valmistukseen kuluu 2720 litraa vettä.

Globe Hope käyttää kaikissa tuotteissaan mahdollisimman vähän uusia materiaaleja. Tällä hetkellä 95% käyttämiemme materiaalien kokonaismäärästä on kierrätettyä tai ylijäämää. Valmistamalla tuotteita olemassa olevista materiaaleista, vähennämme uusien materiaalien tarvetta, ja näin säästämme puhdasta vettä.

Globe Hopen vaatemalliston tuotanto Bangladeshissa on GRS-sertifioitu (Global Recycled Standard). Sertifikaatti valvoo kierrätysmateriaalien käyttöä, mutta se vaatii myös ympäristöasioiden huomioinnin. Prosessissa syntyy lähinnä materiaalin pesuun tai värjäykseen liittyvää jätevettä, joka puhdistetaan tehtaan omalla vedenpuhdistamolla. Puhdistamon toimintaa valvotaan kuukausittaisilla jäteveden laboratoriotestauksilla.

7 EDULLISTA JA PUHDASTA ENERGIAA

Yhtenä tavoitteena on lisätä vuoteen 2030 mennessä uusiutuvan energian osuutta merkittävästi maailmanlaajuisessa energialähteiden yhdistelmässä. Globe Hope edistää tavoitetta käyttämällä uusiutuvaa energiaa. Olemme olleet Ekosähkön asiakkaita vuodesta 2009 ja Nummelan toimipisteemme sähkö koostuu 100% tuulienergiasta.

Myös tuotantolaitoksissamme panostetaan jatkuvasti enemmän uusiutuvan energian käyttöön. Esimerkiksi Bangladeshissa sijaitseva neuletehtaamme hyödyntää tehtaan katolle asennettuja aurinkokennoja, jotka tuottavat noin 15% tehtaan tarvitsemasta sähköstä.

12 VASTUULLISTA KULUTTAMISTA

Kaikki toimintamme perustuu vastuullisen kuluttamisen edistämiseen. Valmistamme tuotteemme kierrätysmateriaaleista mahdollisimman resurssitehokkaasti. Tarjoamme kuluttajille, sekä yritysasiakkaillemme vastuullisen vaihtoehdon, jonka valmistukseen ei ole tuhlattu uusia raakamateriaaleja. Tuotteissamme käytettävät materiaalit lisäksi pysyvät taloudessa pidempään ja vältämme näin niiden poltosta syntyvät hiilidioksidipäästöt.

Vastuullisen tuotannon lisäksi tarjoamme tuotteillemme korjauspalvelun, sekä second hand mahdollisuuden, jolla pyrimme maksimoimaan tuotteidemme käyttöiän.

Näytämme toiminnallamme esimerkkiä myös alan muille toimijoille, ja kannustamme yrityksiä ja kuluttajia vastuullisempaan toimintaan.

13 ILMASTOTEKOJA

Globe Hope taistelee ilmastonmuutosta ja sen vaikutuksia vastaan säästämällä luonnonvaroja tuotannossaan ja muussa toiminnassaan. Tuotantomme lisäksi pyrimme vaikuttamaan ja lisäämään ilmastotietoutta kampanjoiden avulla. Kampanjoimme laukku- ja vaatemallistojemme yhteydessä ajankohtaisista ilmastoteemoista, kuten sademetsistä ja soista. Lisäksi tuemme ilmastonmuutoksen vastaista työtä tekeviä yhdistyksiä, kuten WWF:ää ja Suomen Luonnonsuojeluliittoa.

17 YHTEISTYÖ JA KUMPPANUUS

Tärkeä osa Globe Hopen toimintaa on muiden yritysten ja sidosryhmien kannustaminen kiertotalouteen ja vastuulliseen toimintaan. Tarjoamme Zero Waste -palvelua yrityksille, sekä tietotaitoamme ja panostamme erilaisiin kiertotalouden ja vastuullisuuden projekteihin. Laajennamme kumppaniverkostoamme jatkuvasti kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi. Kumppani- ja alihankkijaverkostomme koostuu kiertotalouden ammattilaisista, sekä vastuulliseen toimintaan sitoutuvista toimijoista.