Kierrätystuotteiden tuotantoprosessi on usein haastavampi ja työläämpi verrattuna neitsytraaka-aineista valmistettaviin tuotteisiin.

Tuotantoprosessimme sisältää materiaalin erottelun ja lajittelun, puhdistuksen, sekä laadun tarkkailun. Materiaalien rajallisuus määrittelee usein mallistojemme rakennetta, ja useat tuotteet ovatkin saatavilla vain rajoitetun ajan.

Lajittelemme ja puhdistamme materiaalit toimipisteellämme Nummelassa, ja kaikki laukkumme ja asusteemme valmistetaan lähituotantona Suomessa ja Baltiassa. Myös mallikappaleet ommellaan Nummelassa. Materiaalien koostumus, laatu ja väri usein vaihtelee, jonka vuoksi jokainen tuote on uniikki ja kertoo oman tarinansa.

Globe Hopen tuotteille on myönnetty suomalaista työllisyyttä tukevat Design from Finland- ja Avainlippu-tunnukset.

Materiaalit

Materiaalilähtöisyys on keskeisessä asemassa kaikessa kaikissa tuotteissamme. Useat materiaalit ovat muodostuneet tavaramerkeiksi Globe Hopelle. Materiaaleihin kuuluvat erilaiset kierrätetyt tekstiilit, tekstiiliteollisuuden ylijäämäkankaita, sekä erilaisia kovempia materiaaleja. Tunnetuimpia materiaalejamme ovat kierrätetyt turvavyöt, sekä kierrätetty messumatto. Suurin osa materiaaleista tulee suomalaisilta yrityksiltä. Poikkeuksena on osa armeijan materiaaleista, joka ovat peräisin Ruotsista tai Keski-Euroopasta.

Uusien materiaalien osuus tuotteissamme on alle 10%. Jotta voimme taata korkean laadun ja kestävyyden, käytämme tuotteissamme Tarvike Frimanin toimittamia uusia metalliosia ja vetoketjuja. Käytämme YKK:n vetoketjuja, ja luotamme YKK:n omaan raportointiin vastuullisuudesta ja työoloista. Langat ja nauhat ovat osittain ylijäämää tai kierrätettyjä. Testaamme myös ekologisempia vetoketjuvaihtoehtoja, ja pyrimme löytämään ekologisen mutta samalla kestävän vaihtoehdon tuotteisiimme.

Turvavyö

Turvavyö on suunniteltu kestämään jatkuvaa kulutusta ja vetoa. Kun niiden on aika eläköityä, ne jatkavat elämäänsä laukkujen materiaalina tai olkahihnana. Turvavyö onkin kestävä, mutta ylellinen materiaali!

Messumatto

Messumatot ovat alkuperäisessä käytössään varsin lyhytikäisiä. Puhdistamme käytöstä poistetut messumatot ja uusiokäytämme laukkujen ja asusteiden materiaaleina.

Nahka

Valmistamme laukkuja ja asusteita nahkatehtaiden ylijäämänahasta. Nahka on kestävä ja tyylikäs materiaali.

Työvaate

Työvaatteiden materiaali on kestävää puuvillaa, enstexiä tai sekoitetta, joka sopii hyvin jatkokäyttöön. Hyödynnämme myös valmiina olevat taskut ja yksityiskohdat tuotteissamme.

Purje

Purjeveneiden purjekangas on vahvaa kevlar- tai nylonkangasta. Kun purje on seilannut määränpäähänsä merillä, jatkaa se elämäänsä laukkuna tai kestokassina.

Armeijatekstiilit

Armeijatekstiilit kestävät hyvin kulutusta ja pesua. Käyttämämme tekstiilit tulevat Ruotsista ja Keski-Euroopasta.

Turvevilla

Turvevilla on sekoite ylijäämäturvetta, villaa ja ylijäämäakryylia. Se valmistetaan Suomessa ja me käytämme sitä pipoissa ja huiveissa.

Mainosmateriaalit

Mainosmateriaalit, kuten bannerit, ovat kestäviä ja sopivat hyvin esimerkiksi yritystuotteisiin.

Uudet materiaalit

Uusien materiaalien osuus on alle 10%. Laadun takaamiseksi käytämme Tarvike Frimanin toimittamia uusia metalliosia ja YKK:n vetoketjuja.

Muut materiaalit

Me olemme valmiit haasteelle, mitä tulee materiaaleihin. Työstämme ajoittain myös muita materiaaleja.

Uudenlainen tuotantoprosessi tekstiilien muodossa

Vuodesta 2020 lähtien valikoimaamme ovat kuuluneet laukkujen ja asusteiden lisäksi kierrätyslangasta valmistetut vaatteet. Vaatteiden sertifioitu ja läpinäkyvä tuotantoprosessi tapahtuu Bangladeshissa ja Intiassa.

Lue lisää vaatemallistomme tuotannosta >

Arvoihimme sopivaa luonnon-kosmetiikkaa

Globe Hope Organic Beauty on Ecocert-sertifioitu ja kehitetty yhdessä Suomen parhaiden asian-tuntijoiden kanssa. Käytämme tuotteissamme luonnonmukaisia raaka-aineita suoraan suomalaisesta luonnosta. Tuotteemme sisältävät siemenöljyjä ja kasviuutteita. Käytämme pohjoisen luonnon aarteista muun muassa tyrniä, koivunmahlaa, betaglukaania sekä mustaherukkaa.