Kierrätystuotteiden tuotantoprosessi on usein haastavampi ja työläämpi verrattuna neitsytraaka-aineista valmistettaviin tuotteisiin.

Tuotantoprosessimme sisältää materiaalin erottelun ja lajittelun, puhdistuksen, sekä laadun tarkkailun. Materiaalien rajallisuus määrittelee usein mallistojemme rakennetta, ja useat tuotteet ovatkin saatavilla vain rajoitetun ajan.

Pitkäaikaisia alihankkijasuhteita Suomessa ja Virossa

Lajittelemme ja puhdistamme materiaalit, sekä suunnittelemme ja kaavoitamme tuotteemme toimipisteellämme Nummelassa. Tämän jälkeen laukut ja asusteet valmistetaan lähituotantona Suomessa ja Baltiassa. Kierrätys- ja ylijäämämateriaalien uusiotuotanto vaatii erityistä ammattitaitoa, ja siksi Globe Hope vaalii pitkiä toimittajasuhteita.

Globe Hopen tuotteille on myönnetty suomalaista työllisyyttä tukevat Design from Finland ja Avainlippu -tunnukset.

Materiaalit

Materiaalilähtöisyys on keskeisessä asemassa kaikissa tuotteissamme ja useista materiaaleista onkin muodostunut Globe Hopen tavaramerkki. Esimerkiksi turvavyö, messumatto, purjekangas, sekä armeijan erilaiset materiaalit ovat ihastuttaneet tuotteissamme jo vuosia. Suurin osa käyttämistämme kierrätysmateriaaleista tulee suomalaisilta yrityksiltä. Poikkeuksena on osa armeijan materiaaleista, joka ovat peräisin Ruotsista tai Keski-Euroopasta, sekä 2-laatuinen turvavyö, joka tulee meille eurooppalaisilta turvavyövalmistajilta.

Uusien materiaalien osuus tuotteissamme on noin 5%. Jotta voimme taata korkean laadun ja kestävyyden, käytämme tuotteissamme Tarvike Frimanin toimittamia uusia metalliosia ja vetoketjuja. Käytämme YKK:n vetoketjuja, ja luotamme YKK:n omaan raportointiin vastuullisuudesta ja työoloista. Langat ja nauhat ovat osittain ylijäämää tai kierrätettyä. Testaamme aika ajoin myös ekologisempia vetoketjuvaihtoehtoja, ja pyrimme löytämään ekologisen mutta samalla kestävän vaihtoehdon tuotteisiimme.

Turvavyö

Turvavyö on suunniteltu kestämään kulutusta. Se onkin oiva materiaali kestävään ja ajattomaan laukkuun. Käyttämämme turvavyöt ovat joko käytössä kierrätettyä turvavyötä, tai 2-laatuista ylijäämää, joka ei koskaan päätynyt alkuperäistarkoitukseensa.

Messumatto

Messumattoja hyödynnetään alkuperäistarkoituksessaan vain kerran. Messujen jälkeen matot päätyvät sekajätteeseen ja polttoon. Globe Hope pelastaa kerran käytettyjä messumattoja suomalaisilta toimijoilta, ja valmistaa niistä tyylikkäitä designtuotteita.

Nahka

Ylijäämänahka on kestävä ja ajaton materiaali. Käytämme tuotteissamme 2-laatuisia nahkavuotia, tai teollisuudesta jääneita leikkuujätepaloja.

Työvaate

Yrityksissä kertyy työvaatepoistoja esimerkiksi brändiuudistuksen myötä. Valmistamme hyväkuntoisista työvaatteita liikelahjoja ja imagotuotteita yrityksille.

Purje

Purjeveneiden purjekangas on vahvaa kevlar- tai nylonkangasta. Kun purje on seilannut määränpäähänsä merillä, jatkaa se elämäänsä laukkuna tai kestokassina.

Armeijatekstiilit

Käyttämämme armeijatekstiilit ovat peräisin Ruotsin ja Keski-Euroopan armeijalta. Armeijan säkkien ja vaatteiden kankaat ovat kestäviä ja persoonallisia materiaaleja laukkuihin.

Turvevilla

Turvevilla on vegaaninen korvike villalangalle. Ominaisuuksiltaan villaa muistuttava materiaali on yhdistelmä suomalaisen Kultaturpeen ylijäämä turvelankaa, sekä akryyliä. Käytämme turvevillaa esimerkiksi pipoissa ja huiveissa.

Liput ja bannerit

Yritysten markkinoinnin tukena käytetään usein mainoslippuja ja mainosbannereita. Lippu- ja bannerimateriaalien elämä on varsin lyhyt, ja ne päätyvät käytön jälkeen polttoon. Valmistamme bannereista vastuullisia liikelahjoja yrityksille.

Muut ylijäämäkankaat

Varastomme on täynnä pelastettuja materiaaleja, kuten puuvillakankaita, teknisiä kankaita, tekoturkiksia, ja auton turvatyynykangasta. Nämä materiaalit otetaan tarpeen mukaan käyttöön eri mallistoissamme.

Uudet materiaalit

Uusien materiaalien osuus on noin 5%. Laadun takaamiseksi käytämme esimerkiksi uusia vetoketjuja ja muita metalliosia.

Vaatemallisto kierrätyslangasta

Vuodesta 2020 lähtien valikoimaamme ovat kuuluneet laukkujen ja asusteiden lisäksi kierrätyslangasta valmistetut vaatteet. Vaatteiden sertifioitu ja läpinäkyvä tuotantoprosessi tapahtuu Bangladeshissa ja Intiassa.

Lue lisää vaatemallistomme tuotannosta >