Vastuullisuus ei ole lisäarvo, se on kaiken perusta.

Kaikki toimintamme perustuu arvostukseen luontoamme ja planeettaamme kohtaan. Tämä näkyy toimintamme eettisyydessä, ekologisuudessa ja vastuullisuudessa. Nämä arvot näkyvät kaikessa, mitä teemme. Toimintamme on läpinäkyvää ja rehellistä.

Tutustu alla Globe Hopen vuoden 2019 vastuullisuusraporttiin. Vuoden 2020 raportti julkaistaan helmikuun loppuun mennessä.

Globe Hopen perusajatuksena on saada materiaali uudelleen kiertoon designin, laadun ja brändäyksen avulla. Vastuullisuus, avoimuus ja vaikuttavuus ovat mukana kaikessa toiminnassamme. Pyrimme edistämään kiertotaloutta ja toimimaan niin, että mahdollisimman vähän materiaaleja jäisi käyttämättä tai tulisi poistetuksi kierrosta. Yrityksemme tarjoaa vaihtoehdon kertakäyttötuotannolle luomalla kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista uusia korkean käyttöarvon tuotteita. 

Vastuullisuudestamme kertoo myös valvotun ja läpinäkyvän tuotantoprosessin alla valmistettavat tuotteemme.

Globe Hopen tavoite kiteytettynä: Teemme hylätystä ja unohdetusta materiaalista rakastettavaa. Arvottomasta arvokasta.

90% tuotteidemme materiaaleista on kierrätettyä tai ylijäämää.

Kaikki Globe Hopen tuotteet valmistetaan kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista. Suurin osa materiaaleista on lähtöisin Suomalaisista yrityksistä ja tehtaista, poikkeuksena armeijamateriaalit, jotka ovat peräisin Ruotsin ja Keski-Euroopan maiden armeijoilta. Yleisimpiä materiaalejamme ovat autojen käytössä olleet turvavyöt, sekä vain kerran käytettävät messumatot.

Muita käyttämiämme kierrätettyjä tai ylijäämämateriaaleja ovat mainosbannerit ja -liput, purjeet, ja ylijäämänahka. Lisäksi käytämme pipoissa ja huiveissa turvevillaa, joka on tupasvillasta jalostettua lankaa, joka on pelastettu kiertoon.

Emme käytä kierrätysmateriaaleja vain osassa tuotteita, vaan maksimoimme olemassa olevien materiaalien osuuden jokaisessa tuotteessa jonka teemme. Taataksemme laadun ja kestävyyden, joudumme käyttämään joissain tuotteissa myös uusia osia. Käytössämme olevat uudet osat ovat vetoketjuja, metalliosia, kuminauhoja ja heijastinkangas. Lisäksi kasvomaskiemme sisäosa on hygieniasyistä uutta, Suomessa valmistettua kuitukangasta.

Vetoketjut hankimme YKK:lta kotimaisen toimittajan kautta, sekä englantilaiselta Coats-yhtiöltä. Lukot ja metalliosat ovat peräisin Kaukoidästä, koska kotimaista tuotantoa ei näissä ole. Nauhat ovat osittain ylijäämää, ja uudet nauhat tulevat kotimaisilta valmistajilta, kuten Inkalta ja Finn-Nauhalta.

Heijastinnauha hankitaan uutena, koska haluamme taata heijastimien turvallisuuden ja funktionaalisuuden. Heijastinnauhallamme on EU-vaatimustenmukaisuusvakuutus eli CE-merkintä (EN13356), sekä Oeko-Tex Standard 100 -ympäristömerkintä, ja se täyttää Annexe XVII of REACH -vaatimukset.

Tuotteiden riippulaput on valmistettu FSC-sertifioidusta (Forest Stewardship Council) kartongista ja sen tarraosa biohajoavasta maissitärkkelyksestä.

Uusiotuotteita ja palveluita myös yrityksille.

Materiaalitehokkaiden kuluttajatuotteiden tarjoamisen lisäksi toimimme muiden yritysten kiertotalouden edistäjänä. Globe Hope toteuttaa erilaisia uusiotuotteita yrityksiltä ylijäämäksi jääneistä, käytetyistä materiaaleista, kuten käytetyistä työvaatteista tai vaikkapa verhoista, jotka joutuisivat sisustuksen uusiutuessa jätteeksi.

Loistavana esimerkkinä mainoslippukankaasta valmistettu kestokassi, joka on tämän selvityksen mukaan ekologisin kestokassi.

Globe Hope lunasti helmikuussa 2017 kierrätykseen kelpaamattoman, PVC-verkkovinyylistä valmistetun eduskuntatalon remontissa käytetyn suojapressun, ja muunsi sen muun muassa laukuiksi ja korttikoteloiksi.

Tuotteemme valmistetaan alihankintana Suomessa ja Baltiassa.

Globe Hopen tuotteet valmistetaan alihankintana Suomessa ja Baltiassa. Vaalimme vastuullista tuotantoa ja pitkiä alihankkijasuhteita. Kuluttajatuotteista tällä hetkellä 36% tehdään Suomessa ja 64% Virossa. Yritystuotteet valmistetaan 9% Suomessa ja 91% Virossa. Suuren kysynnän vuoksi kestomaskit valmistetaan Suomen ja Viron lisäksi myös muilla Baltian maissa. Tuotekohtaisen tuotantomaan voit tarkistaa verkkokaupasta tuotteen tuotetekstistä, riippulapusta tai tuotteen sisältä löytyvästä kangasmerkistä.

Vaalimme pitkiä yhteistyösuhteita.

Olemme tehneet alihankkijoidemme kanssa pitkään yhteistyötä, ja pidämme säännöllisesti yhteyttä. Vierailemme ompelimoissa paikan päällä 2-3 kertaa uodessa. 70% Globe hopen alihankintasuhteista ovat yli 10 vuotta pitkiä. Esimerkiksi virolaisen Style Wearin kanssa Globe Hope on toiminut yli 10 vuotta, sekä kotimaassa Nokian Nahkatuotteen kanssa 15 vuotta, Huittisissa toimivan Laukku-Mäkelän kanssa 13 vuotta ja mikkeliläisen Otavan Nahka ja Tekstiilin kanssa 12 vuotta. 

Sopimukset alihankkijoiden kanssa on solmittu tähän mennessä pääosin suullisesti. Kirjalliset sopimukset allekirjoitettu 2020 kevään aikana.

Toimintatavoistamme kertova Code of Conduct liitetään sopimuksiin suomeksi ja englanniksi.

Tutustu Globe Hopen Code of Conduct -eettiseen ohjeistukseen

Kierrätys- ja ylijäämämateriaalien uusiotuotanto vaatii erityistä ammattitaitoa, ja siksi Globe Hope vaalii pitkiä toimittajasuhteita. Tällä hetkellä laukkujamme valmistetaan Nokialla, Tampereella ja Mikkelissä, sekä Viron Tallinnassa, Tartossa, Loksassa ja Valkjärvellä. Korut valmistetaan Jyväksylässä ja yrityslahjat valmistetaan pääasiassa Viron ompelimoissa. Yrityslahjojen valmistusmaa voidaan sopia erikseen asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Eräs pitkäaikaisista alihankkijoistamme on ompelimo Otavan Nahka ja Tekstiili Mikkelissä, jossa tehdään Globe Hopen turvavyötuotteita kotimaisena käsityönä. Esimerkkeinä Halla- ja Loska-laukut, joiden korinpunontatekniikka on työläs, ja yhden laukun valmistaminen on monen tunnin urakka.

Globe Hopen nipsulaukut ja -pussukat tekee Nokian Nahkatuote. Osa mainosbannereista tehdyistä tuotteista tehkee Laukku-Mäkelä Huittisissa. Turvevillaneulos kudotaan Kangasalla Neuletuote Koivunen.

Alihankkijoitamme

Kassi ja Kaluste

Isännänkatu 29
Tampere, Suomi

Nokian Nahkatuote

Alinenkatu 35
Nokia, Suomi

Laukku-Mäkelä

Teollisuustie 1
Huittinen, Suomi

Otavan Nahka ja Tekstiili

Nuijamiestenkatu 21
Mikkeli, Suomi

PT-Design

Höyläämöntie 18A 6krs
Helsinki, Suomi

Gevatex OÜ

Rannamöisa tee 4
Tallinna, Viro

Style Wear

Tuuliku tee 4d
Tallinna, Viro

Tarviketoimittajat

Uusia tarvikkeita ja materiaaleja on tuotannosta alle 10 %. Käytämme tuotannossa osittain ylijäämälankoja ja -nauhoja. Jos tilaamme uusia tarvikkeita, kuten laukkujen metalliosat, tilaamme ne Tarvike Frimanin kautta. Vetoketjut ovat YKK:n vetoketjuja ja luotamme YKK:n omaan raportointiin vastuullisuudesta ja työolojen raportoinnista. Tulemme testaamaan tulevaisuudessa YKK:n ekologisempia vetoketjuvaihtoehtoja ja vaihtamaan niihin, jos ne ovat kestävyydeltään yhtä kestäviä. Jos tilaamme uusia nauhoja, ne tilataan kotimaiselta Inkalta.

Haluamme pidentää tuotteiden elinikää niin pitkäksi kuin mahdollista.

Tuotteemme valmistetaan käsityönä Suomessa ja Baltiassa tinkimättömien ammattilaisten käsialana. Käymme meille tulevat kierrätysmateriaalit läpi käsin, jolloin voimme panostaa materiaalien laadunvalvontaan. Käytämme vain korkealaatuisia materiaaleja ja tarvikkeita, jotta tuotteet kestävät käytössä mahdollisimman pitkään.

Tuotteiden huolellinen hoito

Tuotteiden oikeanlainen huolto ja puhdistus on tärkeää tuotteen elinkaaren pidentämisen kannalta. Olemme koonneet hoito-ohjeet käyttämiemme materiaalien huoltoon. 

Lue materiaalien hoito-ohjeet

Korjauspalvelu

Globe Hope haluaa pidentää tuotteiden elinikää niin pitkäksi kuin mahdollista. Meille ei riitä se, että tarjoamme kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita, joilla on jo yksi elämä takana, vaan tavoitteenamme on jatkaa materiaalien ja tuotteidemme elämää viimeiseen hengenvetoon asti.

Siksi Globe Hope tarjoaa korjauspalvelun tuotteilleen: 12 kuukautta ostamisen jälkeen asiakkaan on mahdollista käyttää korjauspalveluamme veloituksetta. Vuoden jälkeenkin korjaamme elämän tiimellyksessä hajonneita tuotteitamme, mutta perimme siitä välittömät kustannukset. Haluamme tällä tavoin lykätä tarvetta ostaa uusia tuotteita mahdollisimman kauan ja helpottaa planeettamme kestokykyyn kohdistuvaa rasitusta.

Twice Loved Hope

Globe Hope ottaa vastaan asiakkaiden käytössä olleita Globe Hopen laukkuja, reppuja ja vaatteita. Asiakas saa palautuksista lahjakortin Globe Hopen kauppaan. Globe Hope myy hyväkuntoiset käytetyt tuotteet omassa myymälässään Twice Loved Hope -konseptin kautta, ja huonokuntoisten tuotteiden materiaali kierrätetään uudeksi kuiduksi uusia tuotteita varten. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, jos et enää käytä Globe Hope -tuotettasi, ja haluat vaihtaa sen lahjakorttiimme.

Luonnonvarojen säästö kaiken toimintamme ytimessä.

Pakkaukset ja riippulaput

Pakkaamme verkkokaupan tuotteet mahdollisimman kevyesti, emmekä käytä muovipakkauksia, poikkeuksena kasvomaskit jotka hygieniasyistä pakataan ensin muovipakkaukseen. Vaatteet pakataan kompostoituvaan pussiin. Verkkokaupan tilaukset pakataan paperikuoriin tai pahvilaatikoihin, jotka on helppo kierrättää käytön jälkeen.

Vertailemme jatkuvasti erilaisia vaihtoehtoja ekologisemman pakkauksen löytämiseksi. Emme toistaiseksi tarjoa palautettavaa ja uusiokäytettävää pakkausvaihtoehtoa, koska tällä hetkellä markkinoilla olevat pakkaukset eivät täysin vastaa näkemystämme ekologisesta pakkauksesta.

Myös rahdeissa ja yritystuotteiden toimituksessa pakkaamme tuotteet niin kevyesti kuin mahdollista. Vältämme muovin käyttöä, ja pakkaamme tuotteet muoviin vain, jos asiakas jostain syystä edellyttää sitä. Pakkamme tuotteet pahvilaatikoihin, joita käytetään uudestaan niin kauan kuin mahdollista.

Myymälässämme suosittelemme asiakkaille omien kestokassien käyttämistä. Jos asiakas kuitenkin haluaa tuotteensa kassiin, käytämme uusiutuvasta puukuidusta tehtyä kotimaista paperikassia. Paperikassimme valmistaa Cabassi.

Tuotteiden riippulaput valmistetaan ekologisesta kierrätyspahvista, ja hintalapputarrat maissitärkkelyksestä. 

Sähkö ja lämmitys

Pitkäaikaisena Ekosähkön asiakkaana Globe Hopen käyttämä sähkö on Suomen Luonnonsuojeluliiton EKOenergia-merkittyä uusiutuvaa energiaa. Vuonna 2019 sähkömme koostui 100-prosenttisesti kotimaisesta tuulienergiasta. Vuonna 2019 käytimme Nummelan toimitilojemme kiinteistössä sähköä 29 971 kWh. Lämmitysmuotomme on maakaasu, jota käytimme vuonna 2019 aikana 5 132 kuutiota.

Lue lisää Globe Hopen Ekosähkö-asiakkuudesta.

Lisäksi Nummelan kiinteistöllä kuluu vuokraan kuuluvaa kiinteistösähköä, joka kattaa mm. kiinteistön ilmanvaihdon, ulkovalot ja autonlämmitystolppien sähkönkulutuksen. Pinta-alaperusteisesti laskettuna Globe Hopen osuus vuoden 2019 kiinteistösähköstä on 11MWh.

Jätehuolto

”Jätettä? Tarkoitatko raaka-ainetta?”

Lähtökohtaisesti jäte on Globe Hopelle raaka-aine. Mikäli materiaalille ei löydetä omaa uusiokäyttöä, se kanavoidaan eri teollisuuden alojen raaka-aineeksi, kuten vedensuodatukseen ja kevytbetoniin sekä lahjoituksina työkeskuksille, kouluille ja päiväkodeille.
Globe Hope lajittelee ja kierrättää toimitilassaan paperin, kartongin, muovin, metallin, lasin, biojätteet sekä mahdolliset vaaralliset jätteet.
Vuoden 2019 osalta vain sekajätteen määrä on tilastoitu. Globe Hopen sekajätekertymä vuodelta 2019 on laskettu koko kiinteistön jätemäärästä pinta-alaperusteisesti, jolloin Globe Hopen osuudeksi tuli 792 kg. Tavoitteemme on vuodesta 2020 lähtien tilastoida myös muiden jätelajien kertymät.

Leikkuujäte menee meidän palvelukonseptin muiden käyttökelvottomien poistotekstiilien mukaisesti uusiokäyttöön esimerkiksi revittynä vedensuodatukseen, äänieristeiksi jne.

Vesi

Vuonna 2019 Globe Hopen kiinteistössä, joka on kolmen eri yrityksen yhteiskäytössä, käytettiin vettä yhteensä 113 000 litraa. Pinta-alaperusteisena laskettuna arvio omasta vedenkäytöstämme on 69 000 litraa. Vedenkulutusmääräämme on vahvasti sidoksissa toimialaamme, sillä pesemme tuotteissamme käytettyä poisto- ja kierrätystekstiiliä Nummelan toimipisteessä. Lisäksi käytämme Kangasalalla sijaitsevan pesulan palveluita tarvittaessa.

Kuljetukset

Kuljetuksia tapahtuu Globe Hopen toiminnan eri vaiheissa ja ne voidaan jakaa materiaalikuljetuksiin, tehdaskuljetuksiin sekä jakelukuljetuksiin.
Materiaalikuljetuksilla tarkoitetaan poisto-, ylijäämä ja kierrätystekstiilin sekä uutena ostettavan materiaalin (metalliosat, hihnat, vetoketjut, heijastinosat) kuljetuksia Nummelan toimipisteeseen. Materiaalikuljetuskilometrien hahmottaminen on kuitenkin haastavaa, sillä saamme kierrätettävää materiaalin useista eri lähteistä.

Tehdaskuljetukset kattavat materiaalin kuljetuksen Nummelasta Viron ja Suomen tehtaille ja valmiiden tuotteiden kuljetuksen takaisin Nummelaan. Tehdaskuljetuksia kertyi vuonna 2019 yhteensä 4880 tonnikilometriä kuorma-autoilla, bussipaketteina ja laivalla.
Jakelukuljetuksilla tarkoitetaan kuljetuksia ja palautuksia jälleenmyyjille, kuluttajille ja yrityksille. Jakelut tehdään Matkahuollon ja Posti Greenin kautta. Posti neutraloi Posti Greenin kautta tehdyt kuljetukset, joten niistä ei toimenpiteen jälkeen synny hiilidioksidipäästöjä.

Lue Posti Green -palvelusta

Liikematkustus

Globe Hopen liikennepäästöt koostuvat myös työmatkustuksesta, sillä asioimme usein yhteistyökumppaneiden luona ja myymme tuotteita ja palveluita eri puolilla Suomea. Henkilöautolla tehdyt liikematkat tehtiin diesel- ja bensiiniautoilla. Vuonna 2019 emme lentäneet, mutta meriteitse tehtiin 2 edestakaista työmatkaa. Kokonaisuudessaan vuonna 2019 Globe Hopen liikematkoja tehtiin henkilöautolla (20 800 henkilöliikennekilometriä), linja-autolla (2 500 henkilöliikennekilometriä) ja lautalla (340 henkilöliikennekilometriä).

Päästölaskelma

Globe Hopen päästölaskelmassa on huomioitu ostoenergian päästöt (sähkö ja lämpö) sekä tehdaskuljetusten, liikematkustuksen, kiinteistösähkön sekä jätteen päästöt. Tavoitteemme on jatkossa laajentaa päästölaskelmaa koskemaan myös tuotannon ja muiden kuljetusten päästöjä.

Toimittajien ja alihankintaketjun päästölaskelmien laskeminen tavoitteena seuraavien vuosien aikana. Tarkkoja laskelmia ei siis vielä ole, mutta alihankkijamme toimivat ohjeituksemme mukaisesti ja ottavat aktiivisesti huomioon hiilijalanjäljen pienentämisen mahdollisuuksien mukaan. Alihankkijamme ovat pieniä tehtaita ja toimivat ekologisten periaatteidemme mukaisesti Suomessa ja Virossa.

Globe Hopen vuoden 2019 päästölaskelma

Ilmastoneutraalius

Globe Hopen tavoite on olla ilmastoneutraali, eli toimia niin, että hiilikädenjälkemme on vähintään hiilijalanjälkemme kokoinen vuoteen 2025 mennessä. Ensimmäinen toimenpide tämän tavoitteen saavuttamiseksi on mitata sekä hiilijalanjälki että hiilikädenjälki. Tämän perusteella voimme kehittää niitä osa-alueita, joiden kautta saamme kasvatettua nettovaikutustamme ilmastomyönteisemmäksi.

Hiilijalanjäljen ja hiilikädenjäljen pyrimme mittaamaan vuoden 2021 aikana.

Olemme koko toimintamme ajan tehneet tuotteita poisto-, kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista sekä kannustaneet muita yrityksiä kierrättämään materiaaleja. Materiaalisäästön vuoksi toiminnallamme on positiivisia ilmastovaikutuksia verrattuna neitseellisten materiaalien käyttöön.

Osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun luonnon varojen säästämisen puolesta.

Globe Hope osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun luonnon varojen säästämisen puolesta. Ylikulutuksen sijaan kannustamme ostamaan vain tarpeeseen. Ylläpidämme keskustelua sosiaalisen median kanavissamme ympäri vuoden. Käytämme apuna sanan saattamisessa myös vaikuttajamarkkinointia.

Lisäksi osoitamme aktiivisuutemme muun muassa seuraavin keinoin:

 • Osoituksena kulutuksen hillinnästä olemme osallistuneet esimerkiksi Vaatevallankumous- ja White Monday -kampanjoihin sekä tekstiilialan kiertotaloutta kehittävään Teleketju-hankkeeseen.
 • Globe Hope osallistuu yhteiskunnalliseen keskusteluun luonnonvarojen säästämisen puolesta. Pyrimme edistämään kestävien ja vastuullisten toimintatapojen saamista Suomeen tekemällä vaikuttamistyötä. Eräs muutosesityksistämme on kierrätystuotteiden alempi veroprosentti.
 • Globe Hopen lähituotanto takaa, että tuotannossamme ei ole käytetty lapsityövoimaa.
 • Kiertotalouden pioneerina toimitusjohtaja Seija Lukkala on toiminut esimerkkinä uraauurtavasta työstä ekodesignin parissa, ja hänet on palkittu muun muassa Amnesty Internationalin Vuoden suunnittelija -tunnustuksella vuonna 2005 sekä Taiteen ja kulttuurin Suomi-palkinnolla vuonna 2006. Lukkala vierailee usein puhumassa vastuullisuudesta ja kiertotaloudesta erilaisissa tapahtumissa ja oppilaitoksissa.
 • Vastuullisuus on Globe Hopen toiminnan ydin ja syy olemassaololle.
 • Globe Hope osallistui ylikulutusta vastustavaan White Mondayhin 25.11.2019.
 • Globe Hope on osallistunut eri yritysten, kansalaisjärjestöjen ja ammattiliitojen yhteiseen Ykkösketjuun-kampanjaan, joka ajaa Suomeen ihmisoikeuksia koskevaa, sitovaa yritysvastuulakia. Vetoomus luovutettiin hallitustunnustelija Antti Rinteelle 6.5.2019.
 • Globe Hope osallistui Vaatevallankumoukseen 22.–28.4.2019: opastusta, neuvontaa ja Facebook-live.
 • Globe Hope osallistui Anti-Black-Fridayhin viettämällä Älä osta mitään -päivää 23.11.2018.
 • Lisäksi olemme tehneet yhteistyötä eri hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa, kuten African Care, SASK, WWF, Unicef.
 • Olimme mukana African Care Tekojen tiistaissa 3.12.2019, jossa keräsimme verkkokaupan tuotosta rahaa hankkeeseen, joka edistää äitien ja lasten hyvinvointia.
 • Syyskuussa 2019 lahjoitimme WWF:lle rahaa Amazonin sademetsien hyväksi.
 • Olimme mukana kesällä 2019 Weecosin Pride-kampanjassa, jossa keräsimme rahaa omalla Pride-tuotteella Seta Ry:lle.
 • Naistenpäivänä 2018 keräsimme rahaa SASKille Myanmarin hankkeeseen, jonka tavoitteena on tukea Myanmarin tekstiiliteollisuuden liittoja, jotta ne pystyvät valvomaan työn turvallisuutta, työoloja ja työntekijöille maksettavaa palkkaa.
 • Lokakuusta 2020 lähtien Globe Hope on lahjoittanut 10% messumattotuotteiden hinnasta Suomen World Visionin toimintaan Ruandan lasten auttamiseksi.