Nahka

Nahkalaukun käyttöikää voi pidentää hyvällä huollolla. Nahka on luonnontuote, jonka luonteeseen kuuluu pinnan epätasaisuudet ja pienet värierot. Aidosta nahkatuotteesta voi myös irrota väriä kosteana. Nahka voi venyä, mikäli laukkuun on pakattu liikaa painoa tai se on pakattu liian täyteen. Käytämme laukuissamme mm. huonekalu- ja kenkäteollisuuden ylijäämänahkoja, joiden laadut vaihtelevat erästä riippuen. Pääasiassa käytämme pintanahkoja ja nupukkinahkoja.
Käsittele uusi laukku kosteussuojasuihkeella, joka suojaa kosteudelta ja lialta. Hoida nahkalaukkua säännöllisesti kosteuttavalla hoitoaineella käyttöohjeen mukaisesti. Nupukkinahalle suosittelemme suihkutettavia tuotteita. Tahroja voi nahkalaukusta poistaa kostealla puuvillakankaalla käyttäen apuna Marseille-saippuaa tai nahalle tarkoitettua puhdistavaa hoitoainetta. Nupukkinahkaa voi myös harjata nupukkisienellä.
Mikäli laukkusi kastuu, anna sen kuivua rauhassa suojassa suoralta auringonvalolta. Laukun kuivuttua voit käsitellä sen kosteuttavalla hoitoaineella. Märkää laukkua ei pidä koskaan hangata, sillä hankaaminen saattaa vaurioittaa nahan pintaa.

Kankaiset nipsulaukut

Kankaisia nipsulaukkuja valmistamme hyvin monenlaisista materiaaleista. Materiaalina käytämme mm. armeijan säkkejä, työvaatteita ja ylijäämäkankaita. Kankaisen nipsulaukun voi pestä käsin 40°C:ssa vedessä. Vaikka itse kangas kestääkin myös konepesun, laukun metalliosat voivat vahingoittua pesukoneessa ja vahingoittaa myös muita tuotteita. Yksittäisiä tahroja laukuista voi poistaa harjaamalla tai kostealla liinalla käyttäen apuna esimerkiksi sappisaippuaa.

Turvevillatuotteet

Turvevillatuotteet on tehty turvelankaseoksesta. Käyttämämme turvalanka on Kultaturpeen ylijäämää, jonka rinnalla käytämme toista lankaa vahvistamaan neulosta. Turvalankatuotteita kannattaa tuulettaa säännöllisesti, näin voi myös pidentää niiden pesuväliä. Turvelankaneulokselle suosittelemme käsinpesua. Tuotteet tulee aina muotoilla kosteana alkuperäiseen muotoonsa, sillä turvelangan luonteesta johtuen tuote muuttaa hieman muotoaan pesussa. Esimerkiksi pipo pitää venyttää takaisin alkuperäiseen pituuteen kosteana, jotta se ei kuivuttuaan ole liian lyhyt.

Turvavyötuotteet

Turvavyölaukut valmistamme kotimaisilta autopurkaamoilta saatavista turvavöistä. Erilaisia turvavyölaukkumalleja koskevat hieman eri hoito-ohjeet. Kaste-laukku on yhdistelmä turvavyötä ja nahkaa. Sen hoidossa kehotamme noudattamaan nahkalaukun hoito-ohjeita. Kokonaan turvavyöstä tai turvavyön ja kankaan yhdistelmistä tehdyt laukut sen sijaan voi pestä käsin 40°C:ssa vedessä. Yksittäisiä tahroja laukuista voi poistaa harjaamalla tai kostealla liinalla käyttäen apuna esimerkiksi sappisaippuaa.

Messumattotuotteet

Messumattotuotteet on valmistettu uusiokäyttöisestä messumatosta. Materiaali ei kestä hankausta, mutta siitä voi imuroida pois pintaan tarttuneet roskat tai sen voi suihkuttaa puhtaaksi kädenlämpöisellä vedellä. Messumatto ei kestä korkeita lämpötiloja, joten sitä ei kannata jättää kuivumaan liian lämpimään, eikä sitä saa silittää.

Purjetuotteet

Purjetuotteissa käytämme materiaalina sekä käytöstä poistettuja kierrätettyjä purjeita, että 2-laatuista purjeisiin kelpaamatonta purjekangasta. Kierrätetyt purjeet pestään aina ennen niiden käyttöä tuotteisiin. Materiaali on kuitenkin luonteestaan sellainen, että elämän jäljet näkyvät myös valmiissa tuotteissa.
Purjetuotteita voi puhdistaa pyyhkimällä kostealla liinalla, pehmeällä harjalla tai ihmesienellä. Useimmat purjetuotteistamme kestävät myös käsinpesun 40°C:ssa. Joissakin tuotteissa on kuitenkin nahkaosia, kuten laukun kahvat, jotka vaativat pesun jälkeen kosteuttavan hoitoaineen. Nahkaosista saattaa pesussa myös irrota väriä, joka tarttuu tuotteen muihin osiin.

Airbag-tuotteet

Airbag-tuotteet ovat airbagien valmistukseen käytettävää ylijäämäkangasta. Airbag-tuotteet voi puhdistaa pyyhkimällä kostealla liinalla, pehmeällä harjalla tai ihmesienellä. Airbag-materiaali kestää myös käsinpesun 40°C:ssa. Joissakin tuotteissa on kuitenkin nahkaosia, kuten laukun kahvat, jotka vaativat pesun jälkeen kosteuttavan hoitoaineen. Nahkaosista saattaa pesussa myös irrota väriä, joka tarttuu tuotteen muihin osiin. 

Tekoturkistuotteet

Tekoturkistuotteita kannattaa tuulettaa säännöllisin väliajoin, jotta niihin ei kerry pölyä. Tekoturkiksista useimmat tahrat saa pois pyyhkimällä paikallisesti. Mikäli tekoturkislaukku kaipaa pesua, sen voi pestä käsin 40°C lämpöisessä vedessä. Mikäli laukussa on nauhaosia, pitää huomioida nahkalle annetut hoito-ohjeet. Nahka voi myös päästää kastuessaan väriä, joka voi tarttua laukun muihin osiin. Tekoturkislaukkua voi halutessaan myös föönata viileällä, mikäli haluaa siitä pöyheämmän.