GLOBE HOPE X SATEENKAARIKYNÄ RY

PRIDE kuukausi on täällä ja Globe Hope on mukana juhlimassa moninaisuutta ja tasa-arvoisuutta!

Tämä vuonna lanseeraamme Priden kunniaksi kaksi ylijäämäturvavyöstä valmistettua laukkua: KASTE PRIDE ja SARASTE. Edellisvuodeltakin tuttu KASTE Pride jatkaa special edition Pride lipun väreissä, turvavyöhihna edellistäkin vuotta räikeämmässä lilan värissä. Sen lisäksi lanseeraamme uuden SARASTE laukun translipun väreissä.

Globe Hope tukee tänä vuonna LHBTIQA+ -taiteilijoiden ja journalistien tueksi perustettua yhdistystä: Sateenkaarikynä ry:tä. Jokaisesta verkkokaupan ja Brand Storen kautta myydystä KASTE PRIDE ja SARASTE laukusta lahjoitamme 5€ / laukku yhdistykselle tukemaan heidän työtään sateenkaaritaiteen ja sateenkaarilähtöisen journalismin puolesta.

Sateenkaarikynä ry on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien taiteilijoiden ja journalistien tueksi perustettu yhdistys. Järjestämme muun muassa erilaisia taiteellisia tapahtumia, kuten keväällä 2021 kokoontuneen kirjoittajapiirin ja Helsinki Pride -viikon 2022 Euforia-klubin. Yhdistyksestä löydät lisätietoa verkkosivuiltamme ja somesta @sateenkaarikyna.

Yhdistys julkaisee myös Suomen seuratuinta sateenkaarimediaa, Kehrääjää, jonka löydät osoitteesta kehraaja.com ja somesta @kehraajalgbt. Verkkolehti on sitoutunut Journalistin ohjeisiin ja julkaisee viikoittain monipuolisia uutisia, artikkeleita ja mielipidekirjoituksia meiltä meille -periaatteella. Kehrääjä tekee myös tutkivaa journalismia ja pureutuu sateenkaarivähemmistöjä koskettaviin ongelmiin tai ilmiöihin.

Vuoden 2022 PRIDE-kuussa teemme yhteistyötä Globe Hopen kanssa. KASTE PRIDE ja SARASTE laukuista lahjoitetaan toimintaamme 5€ / myyty laukku. Lahjoituksia käytetään esimerkiksi Kehrääjän toimituksen palkkioihin sekä Sateenkaarikynän tulevien tapahtumien järjestämiseen tai antologian painattamiseen.

Kiitos, kun tuet sateenkaariyhteisön omaäänistä taidetta ja journalismia!

Sateenkaarikynä ry:n puolesta
Lyyra Virtanen
puheenjohtaja